Οδηγίες Κατασκευής

Οι δημιουργικοί τεχνίτες παράγουν σχέδια από το υλικό HI-MACS® που πρέπει να δείτε για να πιστέψετε.

Το HI-MACS® έχει σχεδόν την ίδια δύναμη με την πέτρα, αλλά μπορεί παρόλα αυτά να δουλευτεί  με τον ίδιο τρόπο όπως το ξύλο. Το ομογενές υλικό μπορεί να κοπεί, να διατρηθεί ή να γυαλιστεί χρησιμοποιώντας συμβατικά εργαλεία ξυλουργών. Πολλοί κατασκευαστές ομογενών επιφανειών, ξυλουργοί και μαραγκοί έχουν καταλήξει να εκτιμούν το HI-MACS® ως τον ιδανικό σύντροφο για καινοτόμες ιδέες. Από τη μία πλευρά, είναι απλό και εύκολο να το χειριστεί και, από την άλλη πλευρά, έχει ευέλικτες δυνατότητες σχεδιασμού που εμπνέουν δημιουργικά τους τεχνίτες να πειραματιστούν με τις θερμοπλαστικές και ημιδιαφανής ιδιότητες του υλικού, να το χαράξουν, να το τυπώσουν  και πολλά, πολλά περισσότερα.
Οι τεχνικές που περιγράφονται εδώ είναι γενικές κατευθυντήριες γραμμές για να αποδειχθεί η απλή  δυνατότητα κατασκευής  του υλικού. Για καλύτερη ενημέρωση σας σχετικά με την ενδεδειγμένη επεξεργασία του HI-MACS®, ζητήστε το εγχειρίδιο για τις τεχνικές πληροφορίες.
Ενδιαφέρεστε να μάθετε περισσότερα για την επεξεργασία  του ομογενούς υλικού;  Επικοινωνήστε μαζί μας για να εγγραφείτε τώρα σε ένα από τα μαθήματα κατάρτισης μας για HI-MACS®.


Το HI-MACS® μπορεί να ενωθεί  άψογα χωρίς ενώσεις σε λίγα απλά βήματα.
Τα HI-MACS® μπορούν να κατασκευαστούν χωρίς εμφανείς ενώσεις. Δημιουργίες από την ομογενή ακρυλική επιφάνεια έχουν την εμφάνιση ενός έργου τέχνης .

Τα παρακάτω βήματα θα πρέπει να ακολουθηθούν για να εξασφαλισθεί η ένωση χωρίς ραφή:
1. Όταν τα άκρα έχουν κατασκευαστεί, λειάζονται και καθαρίζονται, ώστε να είναι έτοιμα για συγκόλληση.
2. Τα φύλλα πρέπει να έλκονται μεταξύ τους με σφιγκτήρες. Για παράδειγμα θα είναι αναγκαίο να κολληθούν μικρά τετράγωνα στο φύλλο με ζεστή σιλικόνη.
3. Εφαρμόστε την  κόλλα σε όλο το μήκος της ένωσης και σπρώξτε τα φύλλα μεταξύ τους, έτσι ώστε η κόλλα να καλύψει την ένωση και να μην υπάρχουν σημεία χωρίς κόλλα. .
4. Σφίξτε τους σφιγκτήρες.
5. Αφαιρέστε τους σφιγκτήρες μόλις η κόλλα  γίνει «πέτρα» .
6. Αφαιρέστε την κόλλα που περισσεύει με ένα ρούτερ ή μια μικρή πλάνη μπλοκ με κοφτερή λεπίδα.
7. Ολοκληρώστε με τρίψιμο.

Κοπή HI-MACS®: Ακρίβεια κοπής με φρέζα CNC ή δίσκο κοπής.

Το HI-MACS ® στην πλήρη διάσταση 3660 χιλιοστά επί 760 χιλιοστά  θα πρέπει αρχικά να κοπεί χρησιμοποιώντας ένα δισκοπρίονο, ράντιαλ,  ή CNC μηχανή. Συνίσταται ο δίσκος με βίδι  τριών γραμμών για να δώσει τα καλύτερα αποτελέσματα. (Δίσκος αλουμινίου η δίσκος για ομογενείς ακρυλικές επιφάνειες).

Διαμορφώσατε τις ακμές του HI-MACS® γρήγορα και εύκολα.

Οι ακμές μπορούν να διαμορφωθούν πιο απλά με μια τοποθέτηση από HI-MACS® υλικό στο κάτω μέρος του φύλλου:
1. Τραβήξτε πατούρα στην κάτω πλευρά του φύλλου.
2. Τοποθετήστε κόλλα κατά μήκος της πατούρας
3. Τοποθετήστε σφιγκτήρες κατά μήκος της κάθε 8 έως 10 cm.
4. Όταν η κόλλα έχει πετρώσει, αφαιρέσατε την κόλα με ρούτερ.
5. Κατόπιν τελειώνετε με τρίψιμο .
Η τελική μορφή στο HI-MACS® δίνεται με την ολοκλήρωση του τριψίματος.

Το τελικό στάδιο του HI-MACS® είναι το γυαλοχαρτάρισμα.

Κατά την έναρξη της διαδικασίας λείανσης, ακολουθήστε την κατεύθυνση και στη συνέχεια, αλλάξτε την. Μετακίνηση προς αυτές τις κατευθύνσεις δύο φορές με την κίνηση orbital του τριβείου με μικρές κυκλικές κινήσεις.  Για ένα ημι-γυαλιστερό φινίρισμα, χρησιμοποιήστε 3 και 4 βήματα με micron-γυαλόχαρτα 80 έως 30 μικρών ή απλό γυαλόχαρτο από 100 έως 380.

Εγκατάσταση σε νεροχύτες και νιπτήρες του HI-MACS®.

Οι νεροχύτες και οι νιπτήρες από HI-MACS® μπορούν να τοποθετηθούν με δύο τρόπους:  
Ι. Υποκαθίμενοι με πατούρα εφόσον χρησιμοποιούμε το ίδιο χρώμα νεροχύτη και φύλλου ή
ΙΙ. Χωρίς πατούρα εάν τα χρώματα είναι διαφορετικά.
Το παρακάτω παράδειγμα ασχολείται με το ταίριασμα των χρωμάτων.
1. Ανοίξτε την τρύπα του νεροχύτη/νιπτήρα με ένα ρούτερ έτσι ώστε ολόκληρη η διάμετρος να είναι μικρότερη από την εσωτερική διάμετρο του νεροχύτη / νιπτήρα.
2. Φτιάξτε μια πατούρα στην τρύπα που δημιουργήσατε
3. Εφαρμόστε κόλλα στην πατούρα.
4. Τοποθετήστε τον νεροχύτη/ νιπτήρα στην πατούρα και σφίξτε τον.
5. Όταν η κόλλα γίνει πέτρα τραβήξτε ρούτερ με μαχαίρι με κάτω ρουλεμάν 45 °.
6. Γυαλοχαρτάρετε και τελειώστε με ένα ημι-gloss φινίρισμα.

HI-MACS® πλάτη τοίχου και καμπύλη καθαριότητας για εύκολο καθαρισμό.

Υπάρχουν πολλά διαφορετικά προφίλ τοίχου με διάφορες μορφές και κόστος παραγωγής. Τα διάφορα σχέδια μπορούν να παραχθούν σε διαφορετικές διαδικασίες παρασκευής - ανάλογα με την προβλεπόμενη χρήση.
Η καμπύλη καθαριότητας αποτελείται από μια λωρίδα HI-MACS®  και ακρυλική σιλικόνη. Η καμπύλη καθαριότητας είναι η τέλεια λύση για την αντιμετώπιση της υγρασίας και τα βακτηρίδια, ιδιαίτερα σε υγρές περιοχές, όπως οι νεροχύτες και νιπτήρες. Ένα ευρύ φάσμα από άλλα σχήματα μπορούν επίσης να κατασκευαστούν για εύκολο καθαρισμό.

Δημιουργία αντικειμένων 3D μέσω θερμοδιαμόρφωσης.

Οι ιδιότητες του HI-MACS®  επιτρέπουν στα φύλλα HI-MACS® να θερμοδιαμορφώνονται σε δύο-ή τρεις διαστάσεις με την θερμότητα. Το υλικό μπορεί να θερμοδιαμορφωθεί σε τέτοιο βαθμό ώστε ακόμα και μια πολύ μικρή ακτίνα να είναι δυνατό να παραχθεί:
1. Για να είναι επιτυχής η θερμοδιαμόρφωση  ο φούρνος πρέπει να θερμάνει ολόκληρο το φύλλο από 160°C έως 180°C
2. Μόλις θερμάνετε στην απαιτούμενη θερμοκρασία αφαιρέστε την επιφάνεια με ανθεκτικά στη θερμότητα γάντια από το φούρνο και τοποθετήστε απευθείας σε ένα καλούπι. Τα αρσενικά και θηλυκά καλούπια που απαιτούνται και το υλικό πρέπει να επιτρέπουν την συρρίκνωση μέσα στο καλούπι.
3. Αφήστε το φύλλο στο καλούπι μέχρι να κρυώσει.
4. Γυαλοχαρτάρετε και τελειώστε με ένα ημι-gloss φινίρισμα.Web Design & Web DevelopmentΕλληνική Εταιρεία Διαδικτύου